"Nevěřím, že jsme  tu sami!" 

Starosta Karviné by se chtěl při setkání s UFO dostat k němu co nejblíže

KARVINÁ. Starosta Karviné Lubomír Kuznik dostal nedávno dopis z Klubu psychotroniky a UFO z Plzně. Psali jsme o tom i na našich stránkách. Dopis obsahoval žádost o poskytnutí informací k veškerým paranornálním jevům, včetně UFO, které se už objevily nebo se teprve objeví na území města. Jelikož jsme zjistili, že pan starosta se k těmto věcem rozhodně nestaví skepticky, položili jsme mu několik otázek.

„Jedna naše zaměstnankyně kdysi pracovala v archívu a má tudíž přehled o tom, co se ve zdejších kronikách psalo. Po obdržení dopisu jsem se jí ptal, jestli tam narazila na nějakou zmínku o podobných neidentifikovatelných předmětech. Bohužel ve městě Karviná se zatím asi nic podobného neobjevilo. Tuto oblast ovšem důkladně ještě nikdo nestudoval a tak je možné, že se něco brzy objeví. Podobných úkazů totiž přibývá..."

„Tomu, že jsme ve vesmíru sami, se jen těžko dá uvěřit! Myslím si, že rozhodně musí něco být mezi,nebem a zemí'. Někdo, kdo má větší inteligenci, než my, zřejmě existuje a čeká, až se dostaneme na určitou úroveň. Potom bychom se třeba mohli spojit. Je to samozřejmě věc názoru, ale do této problematiky jsou zainteresovaní lidé, renomovaní vědci, kteří jsou o těchto věcech přesvědčeni. Zcela určitě "tam" něco bude a není to záležitost pouze nějaké víry."

„Jako dítě jsem něco podobného také viděl. Šlo o takový průhledný předmět, který se nepohyboval. Ale to už bylo strašně dávno... Mám ovšem jinou zkušenost z Bystřice nad Olší, kde mám rodinu. Stala se tam událost, která vyvolala u zdejších obyvatel rozruch. Říkali mi, že tam jednou v noci něco přistálo, co vydávalo mnoho světla. Údajně o tom psali i v novinách, ale když to později hledali, nenašli vůbec nic."

„Byl bych rád, kdybyste se i vy s Klubem psychotroniky a UFO v Plzni zkontaktovali a trochu nám pomohli. Rádi bychom všechny poznatky předávali k vám do redakce k dalšímu zpracování. Dokonce i našeho tajemníka zajímají podobné nevysvětlitelné jevy, tak bychom mohli k tomuto účelu určit i konkrétního pracovníka."

„Je to samozřejmě možné. Někteří mají asi obavy z toho, že kdyby se některé informace dostaly mezi lidi, mohly by způsobit paniku. Nikdo neví, co by se potom mohlo stát. Těch případů je strašně moc, objevují se prakticky ve všech zemích a jejich utajení je stále složitější."

„Zřejmě by tady záleželo na odvaze každého jednotlivce. Já osobně bych si chtěl na ,to' sáhnout a přesvědčit se o tom, že je to všechno pravda. Rozhodně bych se snažil dostat co nejblíž, i když je docela možné, že ten ,někdo; by mě k sobě blízko ani nepustil. V každém případě by si lidé takové zážitky neměli nechávat pro sebe. Dnes už jsou místa, kde je možné tato "setkání" nahlásit a jsou zkušení odborníci, kteří je mohou profesionálně posoudit. Tyto události je třeba mapovat."

Svoboda Karviná 4.8.1995